ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΑΡΚΕΤΟ-ΚΟΥΡΟΥΝΔΗ

δικαιωματα

Στις 16.07.2013 ο επίκουρος καθηγητής πολιτικών επιστημών και δικηγόρος Σπύρος Μαρκέτος και ο δικηγόρος Χαράλαμπος Κουρουνδής συνελήφθησαν από την αστυνομία του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης για παράβαση του νόμου περί παράνομης διαμονής μεταναστών.

Συγκεκριμένα συνόδευσαν την δεκαεξάχρονη Σομαλή στο αεροδρόμιο για την πτήση της προς το εξωτερικό. Η αστυνομία απαγόρευσε την έξοδο από την χώρα στην ανήλικη και την συνέλαβε διότι δεν είχε μαζί της τα νομιμοποιητικά έγγραφα της παραμονής της στην χώρα. Στη συνέχεια οι δύο  αντιφασίστες ακτιβιστές προσέφυγαν στην διοίκηση της αστυνομίας του αεροδρομίου για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με τις ενέργειες της αστυνομίας κατά της ανήλικης Σομαλής. Εκεί οι αστυνομικές αρχές προέβησαν σε σύλληψή τους και σε σχηματισμό δικογραφίας για κακούργημα, δηλαδή για έγκλημα με απειλή δεκαετούς ποινής. Σε αυτήν την κατηγορία που σχηματίστηκε από την αστυνομία συμφώνησε αρχικά και η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Το έγκλημα ήταν η διακίνηση παράνομων μεταναστών. Τα λάθη μέχρι εδώ των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών ήταν : η ανήλικη είχε άδεια διαμονής λόγω αίτησης πολιτικού ασύλου (ροζ κάρτα) και οι δύο διωκόμενοι δεν παρέλαβαν την ανήλικη από κάποια συνοριακή περιοχή για να την βοηθήσουν να μεταβεί στο εξωτερικό.

Τελικά το κατηγορητήριο μεταβλήθηκε σε πλημμέλημα με την εξής ρατσιστική ποινική διάταξη ευρωενωσιακής έμπνευσης : «Όποιος διευκολύνει την παράνομη διαμονή υπηκόου τρίτης χώρας ή δυσχεραίνει τις έρευνες των αστυνομικών αρχών για εντοπισμό, σύλληψη και απέλαση του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και με χρηματική ποινή τουλάχιστον πέντε χιλιάδων ευρώ. «.

Όμως και αυτή η κατηγορία είναι ψευδής διότι η ανήλικη είχε άδεια παραμονής, είναι κάτοχος ροζ κάρτας.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η αστυνομία και οι δικαστικές αρχές δεν δίστασαν να δοκιμάσουν να ασκήσουν ποινικές διώξεις με πολυετή φυλάκιση και τελικά να κατηγορήσουν για πλημμέλημα δύο γνωστούς ακτιβιστές της Θεσσαλονίκης που δραστηριοποιούνται από το αντιφασιστικό κίνημα μέχρι τα ζητήματα του χρέους. Μήπως γιατί πλέον η συνεργασία αστυνομίας και δικαστικών αρχών θυμίζει γκεσταπικές μεθόδους ; Χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μαρκέτος δήλωσε : «Η αστυνομία και η αρμοδία εισαγγελία χρησιμοποιούν ένα ούτως ή άλλως ρατσιστικό νομικό πλαίσιο με τρόπο, ο οποίος τρομοκρατεί κάθε πολίτη, επειδή έχει κοινωνική επαφή με τους σημερινούς Εβραίους που είναι οι μετανάστες…. Αστυνομία και δικαιοσύνη αντί να προστατεύουν τον πολίτη και τα δικαιώματά του καλλιεργούν το ρατσισμό και ένα κλίμα παράνοιας παρόμοιο με της Γερμανίας του 1933».

Ο Σπύρος Μαρκέτος και ο Μπάμπης Κουρουνδής δεν παραβίασαν κανέναν νόμο και κινδυνεύουν να φυλακιστούν για ένα έτος τουλάχιστον.

Αυτόν τον νόμο όμως τον παραβιάζουμε όλοι μαζί με τους δύο ακτιβιστές σε άλλες περιπτώσεις κάθε μέρα :

Δείχνοντας την αλληλεγγύη μας καθημερινά σε οποιονδήποτε μετανάστη, χωρίς να τον ρωτάμε αν έχει χαρτιά ή όχι.

Με τους αγώνες μας για τα δικαιώματα διαμονής και εργασίας πέρα από τους ρατσιστικούς αντιμεταναστευτικούς νόμους.

Πολεμώντας όλοι μαζί τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ : τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί δεν επαρκούν λόγω της προίκας 200 δις στους τραπεζίτες και όχι λόγω της μετανάστευσης.

Παρέχοντας πρώτες ιατρικές, νομικές και πάσης φύσεως βοήθειες προς τους μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά.

Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω :

Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς τους αντιφασίστες ακτιβιστές και την μετανάστρια, όπως κάνουμε για τον καθένα που είναι θύμα παραβίασης δικαιωμάτων.

Να αποδοθεί η μισθοδοσία του Σπύρου Μαρκέτου που κατασχέθηκε ως προϊόν εγκλήματος.

Καταγγέλλουμε την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές ότι ασκούν εκφοβιστικές, τρομοκρατικές ενέργειες κατά  αγωνιστών με σκοπό να λύσουν τα χέρια κάθε φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης από το Μαξίμου μέχρι τις γιάφκες της Χρυσής Αυγής.

Ζητάμε να αποσυρθούν οι ρατσιστικοί νόμοι που εξαφανίζουν κάθε ίχνος ανθρωπιάς και να χορηγηθούν πλήρη δικαιώματα σε όλους τους μετανάστες.

ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: