Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ

 

Η πρόταση Τσίπρα αποτελεί αίτημα για νέο δάνειο από τον ESM που αποτελεί το ευρωπαϊκό ΔΝΤ. Ο σκοπός του δανείου είναι να πληρωθούν τα τοκοχρεολύσια του αθέμιτου, παράνομου και απεχθούς χρέους. Κάθε δάνειο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας συνοδεύεται από Μνημόνιο. Οι προτάσεις του Τσίπρα, είναι προτάσεις του Eurogroup που θέτονται στη κρίση του λαού με το δημοψήφισμα, επαναφέρονται από τον Τσίπρα ! ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ !!!!

«Αγαπητοί διευθυντές, πρόεδροι,                        Τρίτη 30 Ιουνίου 2015.

Σας γράφω προκειμένου να σας ενημερώσω για τη θέση της Ελληνικής Δημοκρατίας σε σχέση με τη λίστα των προαπαιτούμενων της προκαταρκτικής συμφωνίας, όπως δημοσιεύτηκε στο site της Ευρωπαϊκής επιτροπής στις 28 Ιουνίου 2015. Η Ελληνική Δημοκρατία είναι έτοιμη να αποδεχτεί αυτή τη συμφωνία, που υπόκειται στις παρακάτω τροποποιήσεις, προσθήκες και διευκρινήσεις, ως μέρος μιας παράτασης στο πρόγραμμα του EFSF που λήγει και μια νέα δανειακή συμφωνία ESM την οποία αιτούμαστε σήμερα,

 Όπως θα παρατηρήσετε, οι τροποποιήσεις μας είναι συγκεκριμένες και σέβονται πλήρως την αξιοπιστία και την ευρωστία του σχεδίου, του όλου προγράμματος.

1. Μεταρρύθμιση του ΦΠΑ Διατήρηση της έκπτωσης 30% στα νησιά να εφαρμοστεί στις νέες κλίμακες

2. Φορολογικές μεταρρυθμίσεις: Σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου στις ατομικές επιχειρήσεις στο 100% και διαγραφή του ειδικού φόρου-έκπτωσης για τους αγρότες (συμπεριλαμβανομένου και εκείνου στο πετρέλαιο)

3. Συντάξεις : Θα εφαρμοστούν πλήρως οι μεταρρυθμίσεις του 2010, με τη διαφορά η μεταρρύθμιση του 2012 (για το παράγοντα βιωσιμότητας) να μεταφερθεί μέχρι την υιοθέτηση νέας νομοθεσίας το Οκτώβριο του 2015. Το ΕΚΑΣ θα καταργηθεί με το τέλος του 2019, αλλά χωρίς κάποια άμεση ενέργεια περικοπής 20% στους δικαιούχους. Όλες οι επιπλέον χρεώσεις θα καταργηθούν με το τέλος του 2017, αρχής γενόμενης από τις 31 Οκτωβρίου 2015

4. Αγορά Εργασίας : Το νέο πλαίσιο θα νομοθετηθεί το φθινόπωρο του 2015

5. Αγορά προϊόντων : Άμεση ενσωμάτωση ειδικών συστάσεων του ΟΟΣΑ και της εργαλειοθήκης 1 (τουριστικές ενοικιάσεις, τουριστικά λεωφορεία, άδεις φορτηγών, κώδικας παραδοσιακών προϊόντων και οικοδομικά υλικά), της εργαλειοθήκης 2 (ποτά και πετρελαϊκά προϊόντα) και άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, απελευθέρωση των αγορών γυμναστηρίων. Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, θα ενσωματώσουμε ένα φιλόδοξο πακέτο μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει:

Δημιουργία One-Stop-Shop (OSS) για υπηρεσίες και επιχειρήσεις (καλύτερη πρακτική ανάλυση, όπως και κατανοητός οδηγός που ήδη προετοιμάζεται και ολοκληρώνεται σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ)

Άμεση σύσταση μιας κατανοητής εκτίμησης ανταγωνισμού σε συγκεκριμένους τομείς που χαρακτηρίζονται ολιγοπωλιακοί (π.χ. κατασκευές, χονδρικό εμπόριο, αγροτικά προϊόντα, ΜΜΕ) και υιοθέτηση συστάσεων σύμφωνα με το σχέδιο του ΟΟΣΑ

Ενσωμάτωση άμεσα μιας κατανοητής στρατηγικής ενάντια στη διαφθορά στις επιχειρήσεις, για παράδειγμα τους δημόσιους διαγωνισμούς (έχει γίνει ήδη προετοιμασία από τον ΟΟΣΑ).

ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ θα διαχωριστούν σε ξεχωριστές νομικές οντότητες κάτω από κρατική ιδιοκτησία κατά πλειοψηφία.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αναμένω τις απαντήσεις σας. Με ευχές»

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: